Thursday
2024-03-28
8:38 PM
Login form
Search
Our poll
Ce fel de clipuri va plac?
Total of answers: 16
Site friends
  • Create your own site
  • Statistics

    My site

    [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    Forum » Bacalaureat 2009 » Bac » sfaturi pentru bac (totul despre bacul din 2009)
    sfaturi pentru bac
    ALSDate: Saturday, 2009-05-16, 10:55 PM | Message # 1
    Sef
    Group: Administrators
    Messages: 14
    Awards: 0
    Reputation: 10
    Status: Offline
    10 sfaturi pentru bac:

    1. Fa-ti un plan. Afla din ce se va da examenul si acorda-ti suficient timp sa treci prin fiecare subiect pe care l-ar putea contine. Ai putea sa-ti imparti timpul pe care-l ai - acordand mai putin timp subiectelor de care esti mai sigur, dar asigurandu-te ca le acoperi pe toate.

    2. Nu pierde timpul planificand. Sa faci orare detaliate si decorate poate fi placut dar timpul petrecut colorand orarul nu se poate socoti studiat.

    3. Incepe. Cantitatea mare poate parea descurajatoare si s-ar putea sa nu sti de unde sa incepi dar cu cat mai devreme te apuci cu atat pasii pe care va trebui sa-i faci de-a lungul timpului vor fi mai mici.

    4. Invata din trecut. Fa rost de subiectele din anii trecuti si testeaza-ti cunostiintele incercand sa raspunzi la ele. Nu te descuraja daca nu poti rezolva totul din prima - foloseste asta ca sa iti dai seama unde mai trebuie sa repeti. Unele comisii de examen repeta unele tipuri de intrebari in fiecare an, e bine sa sti ce ar putea aparea ca sa nu fi luat complet prin surprindere in ziua cu pricina.

    5. Fa o lista cu lucrurile pe care nu le intelegi. Cand studiezi e posibil sa te lovesti de lucruri care nu au sens in notitele tale. Noteaza-le si intuarce-te la manuale ca sa afli mai multe. Sau pune-ti profesorul sa-ti explice.

    6. Acorda-ti timp perosnal. Pauzele regulate sunt cruciale. Nu invata opt ore continuu intr-o zi pentru ca nu vei mai fi in stare sa lucrezi deloc in ziua urmatoare. Dar asigura-te ca timpul petrecut cu cartile e mai mare decat timpul petrecut in pauze. Daca inveti 40 de minute ia-ti o pauza de 20, nu invers.

    7. Recompenseaza-te. Micile recompense la sfarsitul unei zile de invatat iti dau ceva la care sa tanjesti in timp ce studiezi si vor fi chiar mai placute dupa ceva grea munca intelectuala.

    8. Fa-ti biletele. Tone de notite de la cursuri pot fi intimidante. Dar daca le separi dupa cele mai importante puncte si le scri pe mici bilete, le poti folosi sa inveti in metrou sau autobuz. Sau decoreaza-ti camera cu ele.

    9. Dormi suficeient si mananca sanatos. Invatatul noaptea poate fi contra-productiv. Un somn bun nopatea te va relaxa si te va ajuta sa fixezi ce ai invatat. Cerealele si fructele dimineata iti vor porni metabolismul si iti vor da energie.

    10. Foloseste-te de cum inveti usor. Daca iti aduci aminte lucruri din imagini fa-ti o harta in minte a faptelor importante din istorie sau puncte din ciclurile stintifice. Daca spunandu-le altora te ajuta sa-ti aduci aminte atunci explica-i ursuletului tau motivele pentru care Aliatii l-au domolit pe Hitler sau de ce plantele sug Dioxid de carbon. Nu te speria de cat spun altii ca au invatat - sau nu. Fa-ti propriul plan si tine-te de el.
    Sper ca va ajuta!!!

     
    Forum » Bacalaureat 2009 » Bac » sfaturi pentru bac (totul despre bacul din 2009)
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search: